Rioolverstopping?

Wat te doen als uw riool verstopt zit? Het levert altijd een vervelende situatie op. Wie lost het probleem op en wie betaalt de kosten? Het is belangrijk te weten dat een gedeelte van het riool, het zogenaamde huisriool, particulier bezit is en dus toebehoort aan de huiseigenaar. Het andere gedeelte, van het hoofdriool naar de aansluiting op het particulier gedeelte, is eigendom van  STIB.

WAAR BEVINDT DE VERSTOPPING ZICH?

Op de scheiding van beide gedeeltes (vaak op de perceelgrens) is in de meeste gevallen een ontstoppingsstuk of een verzamelput gemaakt. Weet u niet waar het ontstoppingsstuk of de verzamelput zit, dan kunt u die informatie opvragen bij het technisch bestuurslid van STIB of iemand van Eazzis . Het ontstoppingsstuk of het putje wordt tot de huisriolering gerekend. Als uw huisriool verstopt is, moet u eerst zelf het ontstoppingsstuk of putje (laten) vrijgraven. Indien u dit laat doen, zijn deze kosten voor eigen rekening. Dan kunt u zien in welk gedeelte de verstopping zit. Staat er geen water in het ontstoppingsstuk of putje dan zit de verstopping in het particulier gedeelte. Staat er wel water in het ontstoppingsstuk of putje dan zit de verstopping in het STIB gedeelte.

VERSTOPPING IN PARTICULIER GEDEELTE

Verstoppingen in het particuliere gedeelte moet u zelf (laten) oplossen. Onder het kopje riolering in de bedrijvengids en in de Gouden Gids vindt u adressen van gespecialiseerde bedrijven. Als u zo’n bedrijf inschakelt komen de kosten altijd voor uw eigen rekening. Onderaan dit stuk staat een mogelijk in te schakelen ontstoppingsbedrijf. Als het door u ingeschakelde bedrijf meent dat de verstopping op STIB eigendom zou liggen, dan dient de technisch bestuurslid van STIB of iemand van Eazzis dit te bevestigen door ter plaatse te komen kijken.

VERSTOPPING IN STIB GEDEELTE

Wanneer u geen contact opneemt met de STIB of Eazzis om te bevestigen dat de verstopping inderdaad op STIB eigendom aanwezig is en u laat het bedrijf de verstopping ontstoppen op STIB eigendom, dan kunt u géén aanspraak maken op vergoeding van de onkosten. De reden hiervan is dat de STIB achteraf niet meer kan nagaan waar de verstopping gelokaliseerd was. Heeft u wel contact opgenomen met de STIB en iemand van STIB of Eazzis is ter plaatse komen kijken en de verstopping ligt inderdaad op STIB eigendom, dan krijgt u de gemaakte kosten van ontstoppen wel vergoed. De gemaakte kosten voor het vrijgraven ontstoppingsstuk zijn altijd voor eigen rekening. Bij twijfel, neem altijd contact op met technisch bestuurslid van STIB via contact op deze website of iemand van Eazzis via de receptie!

ONTSTOPPINGSBEDRIJF

ADS Rioolreiniging Segers Groep
Dambroek 23
7223 DT Baak
Gelderland
0575 441 112
http://www.ontstoppingsbedrijf.nl
info@ontstoppingsbedrijf.nl